AB Kefir® & Krunchy Kefir™

Klucz do zdrowia jelit

AB Kefir®

to wyselekcjonowana mieszanka probiotyczną stworzona z myślą wytworzenia i stabilizowania odpowiedniej mikrobioty jelitowej zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Badanie kliniczne potwierdziło pozytywny wpływ mieszanki probiotycznej AB Kefir® na regulowanie mikrobioty jelitowej oraz tym samym łagodzenie dolegliwości żołądkowo-jelitowych.

W skład AB Kefir® wchodzą poniższe szczepy probiotyczne, których wzajemna interakcja zwiększa stężenie i stabilność bakterii kwasu mlekowego oraz przyczynia się do wytworzenia korzystnych dla naszego zdrowia postbiotyków m.in. witamin, kwasów organicznych, wolnych aminokwasów i rozpuszczalnych w wodzie polisacharydów.

W skład AB Kefir® wchodzą:

  • Streptococcus thermophilus ST30

  • Lactobacillus helveticus LH43

  • Lactobacillus fermentium LF26

  • Lactobacillus rhamnosus LRH10

  • Lactobacillus acidophilus LA1063

  • Lactobacillus paracasei LPC12

  • Bifidobacterium longum BL986

oraz ponad 10 metabolitów bakterii probiotycznych mających znaczący wpływ na łagodzenie zespołu metabolicznego i równowagę mikrobioty jelitowej poprzez zmniejszenie stanów zapalnych jelit i zwiększenie ilości przeciwutleniaczy.

AB Kefir® może być użyty nie tylko jako probiotyk, ale również w formie postbiotyku m.in. w napojach, żelkach i innych produktach spożywczych.

Krunchy Kefir™

Krunchy Kefir™ to gotowy produkt probiotyczny, będący zdrową przekąską. Powstał poprzez połączenie ABKEFIR®, Synkefir PowderTM (mieszanka postbiotyków) oraz prebiotyków (fruktooligosacharydy).

Produkt dostępny jest w formie saszetek (chrupkie granulki) do bezpośredniego spożycia, w wersji klasycznej o lekkim posmaku naturalnego kefiru oraz w wersji czekoladowej - dedykowanej najmłodszym.

Krunchy KefirTM zachowuje swoje właściwości w temperaturze pokojowej przez 18 miesięcy.

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Napisz do nas!
office@pol-nil.com.pl