AB Kefir® & Krunchy Kefir™

Klucz do zdrowia jelit
AB Kefir®
to wyselekcjonowana mieszanka probiotyczną stworzona z myślą wytworzenia i stabilizowania odpowiedniej mikrobioty jelitowej zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Badanie kliniczne potwierdziło pozytywny wpływ mieszanki probiotycznej AB Kefir® na regulowanie mikrobioty jelitowej oraz tym samym łagodzenie dolegliwości żołądkowo-jelitowych.
W skład AB Kefir® wchodzą poniższe szczepy probiotyczne, których wzajemna interakcja zwiększa stężenie i stabilność bakterii kwasu mlekowego oraz przyczynia się do wytworzenia korzystnych dla naszego zdrowia postbiotyków m.in. witamin, kwasów organicznych, wolnych aminokwasów i rozpuszczalnych w wodzie polisacharydów.
W skład AB Kefir® wchodzą:
Streptococcus thermophilus ST30
Lactobacillus helveticus LH43
Lactobacillus fermentium LF26
Lactobacillus rhamnosus LRH10
Lactobacillus acidophilus LA1063
Lactobacillus paracasei LPC12
Bifidobacterium longum BL986
oraz ponad 10 metabolitów bakterii probiotycznych mających znaczący wpływ na łagodzenie zespołu metabolicznego i równowagę mikrobioty jelitowej poprzez zmniejszenie stanów zapalnych jelit i zwiększenie ilości przeciwutleniaczy.
AB Kefir® może być użyty nie tylko jako probiotyk, ale również w formie postbiotyku m.in. w napojach, żelkach i innych produktach spożywczych.
Krunchy Kefir™
Krunchy Kefir™ to gotowy produkt probiotyczny, będący zdrową przekąską. Powstał poprzez połączenie ABKEFIR®, Synkefir PowderTM (mieszanka postbiotyków) oraz prebiotyków (fruktooligosacharydy).
Produkt dostępny jest w formie saszetek (chrupkie granulki) do bezpośredniego spożycia, w wersji klasycznej o lekkim posmaku naturalnego kefiru oraz w wersji czekoladowej - dedykowanej najmłodszym.
Krunchy KefirTM zachowuje swoje właściwości w temperaturze pokojowej przez 18 miesięcy.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Napisz do nas!
office@pol-nil.com.pl