Vegetable oils and butter

BUTTER

COMMERCIAL NAME INCI
MASŁO ALOE VERA

ALOE VERA BUTTER

ALOE BARBADENSIS
MASŁO AVOCADO

AVOCADO BUTTER

PERSEA GRATISSIMA
MASŁO KAKAOWE

CACAO BUTTER

THEOBROMA CACAO
MASŁO MANGO

MANGO BUTTER

MANGIFERA INDICA
MASŁO Z MASŁOSZA

SHEA BUTTER

BUTYROSPERMUM PARKII

 

VEGETABLE OILS

COMMERCIAL NAME INCI
OLEJ MIGDAŁOWY

ALMOND OIL

PRUNUS AMYGDALUS
OLEJ Z ORZECHA ALOHA KUKUI

ALOHA KUKUI NUT OIL

ALEURITES MOLUCCANA SEED OIL
OLEJ Z PESTEK MORELI

APRICOT KERNEL OIL

PRUNUS ARMENICA
OLEJ ARGANOWY

ARGAN OIL

ARGANIA SPINOSA
OLEJ AVOCADO

AVOCADO OIL

PERSIA GRATISSIMA
OLEJ BABASSU

BABASU OIL

ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL
OLEJ Z OGÓRECZNIKA

BORAGESEED OIL

BORAGO OFFICIANALIS
OLEJ Z NAGIETKA

CALENDULA OIL

HELIANTHUS ANNUUS
OLEJ RYCYNOWY

CASTOR OIL

RICINUS COMMUNIS
OLEJ Z PESTEK WIŚNI

CHERRY KERNEL OIL

PRUNUS AVIUM
OLEJ KOKOSOWY

COCONUT OIL

COCOS NUCIFERA
OLEJ KUKURYDZIANY

CORN OIL

ZEA MAYS
OLEJ Z NASION BAWEŁNY

COTTONSEED OIL

GOSSYPIUM HERBACEUM
OLEJ Z WIESIOŁKA

EVENING PRIMOSE OIL

OENOTHERA BIENNIS
OLEJ Z PESTEK WINOGRON

GRAPESEED OIL

VITIS VINEFERA
OLEJ Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH

PEANUT OIL

ARACHIS HYPOGAEA
OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH

HAZELNUT OIL

CORYLUS AMERICANA
OLEJ KONOPNY

HEMP OIL

CANNABIS SATIVA
OLEJ JOJOBA

JAJOBA OIL

BUXUS CHINENSIS
OLEJ Z KUKUI

KUKUI OIL

ALEURITES MOLUCCANA
OLEJ LNIANY

LINSEED OIL

LINUM USITATISSIMUM L.
OLEJ MAKADAMIA

MACADAMIA OIL

MACADAMIA TERNIFOLIA
OLEJ Z MĘCZENNICY

OIL PASSION

PASSIFLORA INCARNATA
OLEJ Z OLIWEK

OLIVE OIL

OLEA EUROPAEA
OLEJ PALMOWY

PALM OIL

ELAESIS GUINEENSIS
OLEJ Z ZIAREN PALMOWYCH

PALM KERNEL OIL

ELAEIS GUINEENSIS
OLEJ Z PESTEK BRZOSKWINI

PEACH KERNEL OIL

PRUNUS PERSICA
OLEJ ARACHIDOWY

PEANUT OIL

ARACHIS HYPOGAEA
OLEJ Z ORZESZKÓW PISTACJI

PISTACHIO NUT OIL

PISTACHIA MINOR
OLEJ RZEPAKOWY

RAPESEED OIL

BRASSICA CAMPESTRIS
OLEJ Z OTRĄB RYŻOWYCH

RICE BRAN OIL

ORYZA SATIVA
OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY

ROSE HIP OIL

ROSA MOSCHATA
OLEJ SACHA INCHI

SACHA INCHI OIL

PLUKENETIA VOLUBILIS
OLEJ SZAFRANOWY

SAFFLOWER OIL

CARTHAMUS TINCTORIUS
OLEJ SEZAMOWY

SESAME SEED OIL

SESAMUM INDICUM
OLEJ SOJOWY

SOJABEAN OIL

GLICYNE MAX.
OLEJ SŁONECZNIKOWY

SUNFLOWER OIL

HELIANTHUS ANNUS
OLEJ Z DRZEWA HERBACIANEGO

TEE TREE OIL

MELALEUCA ALTERNIFOLIA
OLEJ Z ORZECHÓW WŁOSKICH

WALNUT OIL

JUNGLANS SPP.
OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY

WHEAT GERM OIL

TRITICUM VULGARE